Belső hőszigetelés utólag

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Belső hőszigetelés utólag: Ezzel is spórolhatunk – érdemes fontolóra venni!

Belső hőszigetelés

Olvasóim bizonyára megfigyelték, hogy mostanában rendre a spórolás, a megtakarítás és a hatékony, költségkímélő módszerek felé orientálódnak gondolataim, kvázi írásaim. Persze ez nem meglepő, hiszen én is, ahogy szinte bárki ma Magyarországon, igyekszik hozzájárulást nyújtani hűséges „követőinek”. Egy kevés odafigyelés is elegendő ilyenkor és már az is sokat jelent számomra, ha néhányan pusztán fontolóra veszik, amit tőlem olvasnak.

A mostani írásom a hőszigetelésről szól, talán egy kicsit más megvilágításban. Annál is inkább, hiszen nagyon is mérhető megtakarítás érhető el a havi rezsiköltségnél szigetelt falak esetében.

Régi módszer – új köntösben

Maga a hőszigetelés fogalma és annak gyakorlati alkalmazása már viszonylag széles körben elterjed hazánkban. Nem beszélve az új építésű ingatlanokról, melyeknél alapból „szériatartozék” a hőszigetelés, azaz a külső fal szigetelőanyaggal való burkolása.

Akik régebben építettek házat azoknak pedig nyilván lehetőségük van utólagos hőszigetelésre, illetve azoknak is, akik társasházban élnek, és a közösség „összedobja” a felújításhoz szükséges pénzösszeget. Néhol akár állami támogatást is igénybe véve.

Mi van azokkal, akiknél az utólagos külső hőszigetelés nem valósítható meg?

Számukra is van egy alternatíva, mégpedig a belső falak hőszigetelése. Még mielőtt valaki vitába szállna velem , igen, tudom! Tudom, hogy vita van az építészek között a hatékonyságról, ami a belső hőszigetelést illeti. Mégpedig a hőmérséklet esésére vonatkozóan, aláírom, jogos.

Ezek mellett, illetve mindezek ellenére vannak megcáfolhatatlan előnyei a belső falak hőszigetelésének. Különösen akkor, ha nincsen lehetőség a külső felújításra, különféle okokból adódóan.

Mik ezek az előnyök, ha belső hőszigetelés van?

  • Eltűnhet – vagy eleve nem alakul ki penész a falakon, hiszen azok majdhogynem azonos hőmérsékletűek lesznek, nem nedvesednek.
  • Megszűnik a hideg fal, mely már önmagában is nagyon kellemetlen hőérzetet biztosított, annak ellenére is, hogy a helyiség maga fűtött- és hőfokra kellemes volt.
  • Kevesebb fűtési költség – kevesebb rezsire költött pénz.

Nos, nyilvánvalónak tűnik, hogy megéri beruházni egy belső szigetelésre akkor, ha nincsen lehetőség kültéri falakon ezt megoldani. Megfontolandó, átgondolandó, megoldás lehet.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!