Tanuld ki a napelem telepítő szakmát!

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Hogy miért? Olvasd el cikkemet!

Napelem: Az utóbbi néhány évben sokan nagy királyoknak hívták a légkondícionáló berendezések telepítését és karbantartását végző szakembereket. Ennek az is volt az oka, hogy viszonylag kevesen értettek valóban hozzá, másodsorban pedig – persze ebből adódóan is – rengeteg ideig kellett várni arra, hogy egyáltalán meg tudjuk oldani a felszerelését és az éves tisztítást, karbantartást. Sokszor hónapokat vártunk, mire egy maximum fél órás tisztítási munkára időpontot kaptunk egy szerelőtől.

Annak idején beszélgettem egy valóban hozzáértő szakemberrel, aki furcsa dolgot mondott nekem, amin ma már nem lepődöm meg.  Jelesül, hogy amennyiben jól jövedelmező munkát szeretnél végezni, inkább kitanulni, az ne a légkondícionáló szerelő legyen, hanem mindenképp a napelem telepítés mestere légy!

Ekkor még úgy gondoltam, talán túlzottan költséges beruházás ez a családoknak, és bizonyos rétegeket célozhatunk csak meg ezzel az áramellátó megoldással. Ma már másképp látom. Különösen a mostani helyzetben, amikor rezsiköltségünk a duplájára is ugorhat. Ezt már mindenki tudja és úgy tűnik el kell fogadnunk.

Napelem költsége:

A napelemes rendszereknek a beszerelési költsége ráadásul már jóval kevesebb idő alatt megtérülhet, mint korábban. A megtérülési idő manapság  pusztán másfél-két évre redukálódik, szemben a korábbi 8 – 10 éves időintervallummal.

Ahogy arra számítani lehetett, a napelemre ajánlatot kérők száma csaknem egy nap alatt tízszeresére növekedett a rezsivel kapcsolatos módosítások hatására, ahogy azt már több fórumon és portálon olvashattuk is. Ez azért is eléggé számottevő, hiszen – a számos állami támogatás miatt, mely egyébként szeptembertől újra elérhető lesz – eddig is nagy érdeklődés mutatkozott a napelemek iránt akár a cégek, akár a magánszemélyek részéről.

Noha a napelemek ára – fentieknek is köszönhetően – nyilvánvalóan emelkedett -mégsem számottevően, pusztán egy-két százalékkal. Egy átlagosnak mondható családi házra a napelemes rendszer ára elérheti a három millió forintot is. Természetesen a kereslet – ahogy arra számítani is lehetett – egyre jobban meghaladja a kínálatot, így érdemes minél előbb megrendelni a felszerelést azoknak, akik ebben gondolkodnak.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!