Föld értékbecslés, termőföld, mezőgazdasági értékbecslés

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Termőföld értékbecslés

Értékbecslőink szakértelme a speciális típusú és jellegű esetekre is kiterjed.

termofold ertekbecsles

Föld értékbecslés kalkulátor: Irodánk magánszemélyek, cégek részére mezőgazdasági  ingatlan, termőföld értékbecslés szakértést elkészíti. 
Önkormányzatok részére közművagyon értékbecslését és teljes körű ingatlanvagyon gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátását vállalja. Felszámolási eljárásokhoz teljes vagyonfelmérést is készítünk.

Ha cégednek, vagy az Önkormányzat részére szükséged van az alábbi típusú ingatlanok értékbecslésére, hívjál meg nyílt és zárt értékbecslési pályázatodhoz


Ha felismerted speciális ingatlanod értékbecslésének fontosságát, én megoldást nyújtok számodra. 
Ha ingatlan adásvétel előtt állsz, vagy bármilyen más okból szükséged van értékbecslésre,

 

kattints ide: Értékbecslés megrendelés, ajánlatkérés

Ha kérdésed van a megrendeléssel kapcsolatban, kérlek hívj a +36 30 914 1585-ös telefonszámon!


A termőföld értékbecslés készítése a szakmai normáknak megfelelően történik. Továbbá a TEGOVA vagyonértékelési útmutatójának, az EVS (2003,2009,2012) irányelveinek megfelelően készítjük el, de mindig figyelembe vesszük a 25/1997. (VIII. 1.) PM rendelet -ben rögzített módszertani elveket is.

Mezőgazdasági ingatlanok értékbecslése

Mezőgazdasági ingatlan, földterület a termőföld a rajta lévő telepítménnyel, önállóan, vagy vele együtt nyilván tartott mezőgazdasági rendeltetésű felépítménnyel, pincével. A termőföld egy olyan külterületi földrészlet, amelyet, szántó, gyümölcsös, szőlő, kert, gyep, nádas és erdőművelési ágban tartanak nyilván.

mezőgazdasági ingatlan forgalmi érték meghatározásának a módszere a föld értékbecslés, mely a piaci összehasonlító adatok elemzésén alapul. A jól ismert ügyletek, hasonló földrajzi elhelyezkedésű, és minimum három azonos típusú ingatlan összehasonlításával, korrekciós tényezők alkalmazásával készítjük el az értékelést. Az így kapott fajlagos érték általában egy hektár területre vonatkozik, az így kapott fajlagos érték és az ingatlan méretének szorzata, a piaci érték.

A hozam alapú értékelésnél, az ingatlanértékét három, külön- külön tényező együttes összege határozza meg az alábbiak szerint: a termőföld forgalmi értéke+a telepítmény értéke+az ingatlanon található felépítmény forgalmi értéke.

Alkalmazhatunk közvetlen területi alapú, támogatás figyelembevételével számított hozam alapú értékelést is. A termőföld értékbecslés elkészítését, a földnyilvántartásban szereplő aranykorona érték figyelembe vételével kell elvégezni. Ez egy speciális bonyolult módszer. Különböző művelési ágban lévő termőföld értékét más- más képlet segítségével állapítjuk meg.

Föld értékbecslés kalkulátor

Újabban elkezdett terjedni nálunk is a föld értékbecslés kalkulátor segítségével történő értékbecslés. A szakma nehezen fogadja el, de előbb vagy utobb elfog telterjedni.

A terműföld hitelbiztosítási értéke meghatározásának modszertani elveiről az 54/1997.(VIII.1.) FM rendelet rendelkezik.

ERDŐ ÉRTÉKBECSLÉSE

a 254/2002. (XII. 13.) Korm. rendelet szerint már csak olyan értékelés fogatható el, mely Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán oktatott „Erdőérték és kárérték számítás” módszertana szerint készül el.
Minden ingatlanvagyon értékelő a rendelet szerint hivatalos értékbecslést végezhet 0,5ha-os erdő területhatárig. Az ettől nagyobb területű erdőértékelést is elvégzi irodánk erdőmérnök szakértője, aki Erdőmérnök-közgazdász, 3401/1991 számon bejegyzett ingatlanforgalmi és 74970/II/2005 FVM szakértői számon bejegyzett termőföld-forgalmi és értékbecslési szakértő, Nyugat-magyarországi Egyetem Erdővagyon Gazdálkodási Intézetének külső munkatársa, illetve az MRICS „rural” 1289280 számon regisztrált, és nemzetközileg minősített ingatlanszakértő, agrárvagyon-értékelő


Infrastruktúra értékbecslése

Megállapítható, hogy egy település fejlettsége, nagyban függ az infrastruktúra állapotától és minőségétől. Ezek a létesítmények fogalom képtelenek, vagy korlátozottan forgalomképesek, alapvetően nem rendelkeznek önálló piaci értékkel, de a piaci érték, mint helyettesítő érték, korlátozottan, ezen ingatlanok esetében is alkalmazhatóak. Az ingatlanok piaci helye és értéke függ az infrastrukturális ellátástól.

termőföld értékbecslés

Műszaki infrastruktúrához tartozik: a közlekedés, hír és távközlés, vezetékes ivóvízellátás és szennyvízkezelés, energiaellátás, hulladékkezelés.A szociális és humán infrastruktúra: a lakásállomány, a közösségi és közellátási intézmények.

A vízgazdálkodást, és a szennyvíztisztítást a termelő jellegű infrastruktúra közé soroljuk. Az infrastrukturális létesítmények lehetnek vonalas, vagy pontszerű létesítmények. Az egyik legfontosabb műszaki infrastruktúra, a települések közműellátása (vízellátás, szennyvízelvezetés és azok létesítményei). Víz és csatorna közművagyon értékbecslésénél, az avulással korrigált pótlási költség módszerrel határozzuk meg az értéket, a vonatkozó jogszabályok, és az állapot felmérés ismeretében.


<< Nézd meg értékbecslés árainkat

<< Értékbecslés megrendelés, ajánlatkérés

Címkék: föld értékbecslés kalkulátor

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!