Olcsó albérlet

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Olcsó albérlet

Vedd ki olcsón, de légy éber!         

Manapság – bizonyos régiókban főleg – eléggé megnőttek az albérlet árak.  Érdemes keresgélni – persze, ha nem szorít az idő, és megvárni, amíg a számunkra valóban megfelelő lakást megtaláljuk.

Nyilván az ár szinte a legmeghatározóbb tényező sokunk számára. Érdemes azonban figyelembe venni azt a tényt is, hogy az ár mellett melyek az egyéb előnyei, és nem utolsó sorban esetleges hátrányai is az albérletnek.

Olcsó albérlet

A legfontosabb előnye a bérleménynek az olcsó bérleti díj. Ez azonban néha megtévesztő is lehet, hiszen a lakbér mellett – ami nyilván fix összeg – a havi rezsiköltséggel is minden hónapban számolnunk kell. Amennyiben a rezsi nagyon magas, akkor hiába alacsony a bérleti díj, hiszen horribilis összegeket fizethetünk összességében.  Különös figyelmet kell fordítani a közös költség összegére is, mely igen széles skálán mozog. Néha a bérleti díj és a rezsiköltség egyben van, tehát fix összeg. Ez azt jelenti, hogy a  tulajdonos általányban kéri el havonta ugyan azt az összeget a bérlőtől a rezsiköltségként. Ezt mindig feltűntetik, tehát oda kell figyelni, mielőtt azt gondolnánk, hogy a havi összegben csak a bérleti díj szerepel.

A másik dolog, hogy mennyi időre tervezünk bérelni, vagyis hosszú távon gondolkodunk-e, vagy csak pár hónapos átmeneti megoldást keresünk. Aki hosszabb időre tervez lakást bérelni különös figyelmet kell, hogy fordítson a lakás átnézésére, úgymond „megvizsgálására”. Gondolok itt a víz-és villanyvezetékekre, fűtésre. A rezsiköltség tekintetében jó ötlet lehet informálódni a leendő szomszédoktól.

Mi lehet még érdekes?

Ami még igen számottevő az nem más, mint a környék, ahol élni fogunk az aktuális albérleten. Ha igen olcsó az albérlet, valószínűleg számolnunk kell azzal is, hogy úgymond – nem a legjobb környéken van. Ez jelentheti akár a közbiztonság hiányosságait, de azt is, hogy forgalmasabb, zajosabb a régió.

Amennyiben ezeket a szempontokat alaposan átgondoljuk és figyelembe vesszük, akkor az albérletkeresés jóval hatékonyabb lesz és a nem várt kellemetlenségeket is kiküszöbölhetjük.

Jó albérletet találni nem könnyű dolog, és amit már sokszor említettem, néha az olcsó a drága – ám amennyiben az összes tényezőt egymás mellé helyezve éberen választunk, akkor megtalálhatjuk a számunkra valóban ideális bérleményt.

A lakáskiadásról, lakásbérlésről rengeteg hasznos információt gyűjtöttem össze olvasóimnak a közelmúltban megjelent könyveimben.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!