Olcsó albérlet

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Olcsó albérlet

Vedd ki olcsón, de légy éber!         

Manapság – bizonyos régiókban főleg – eléggé megnőttek az albérlet árak.  Érdemes keresgélni – persze, ha nem szorít az idő, és megvárni, amíg a számunkra valóban megfelelő lakást megtaláljuk.

Nyilván az ár szinte a legmeghatározóbb tényező sokunk számára. Érdemes azonban figyelembe venni azt a tényt is, hogy az ár mellett melyek az egyéb előnyei, és nem utolsó sorban esetleges hátrányai is az albérletnek.

Olcsó albérlet

A legfontosabb előnye a bérleménynek az olcsó bérleti díj. Ez azonban néha megtévesztő is lehet, hiszen a lakbér mellett – ami nyilván fix összeg – a havi rezsiköltséggel is minden hónapban számolnunk kell. Amennyiben a rezsi nagyon magas, akkor hiába alacsony a bérleti díj, hiszen horribilis összegeket fizethetünk összességében.  Különös figyelmet kell fordítani a közös költség összegére is, mely igen széles skálán mozog. Néha a bérleti díj és a rezsiköltség egyben van, tehát fix összeg. Ez azt jelenti, hogy a  tulajdonos általányban kéri el havonta ugyan azt az összeget a bérlőtől a rezsiköltségként. Ezt mindig feltűntetik, tehát oda kell figyelni, mielőtt azt gondolnánk, hogy a havi összegben csak a bérleti díj szerepel.

A másik dolog, hogy mennyi időre tervezünk bérelni, vagyis hosszú távon gondolkodunk-e, vagy csak pár hónapos átmeneti megoldást keresünk. Aki hosszabb időre tervez lakást bérelni különös figyelmet kell, hogy fordítson a lakás átnézésére, úgymond „megvizsgálására”. Gondolok itt a víz-és villanyvezetékekre, fűtésre. A rezsiköltség tekintetében jó ötlet lehet informálódni a leendő szomszédoktól.

Mi lehet még érdekes?

Ami még igen számottevő az nem más, mint a környék, ahol élni fogunk az aktuális albérleten. Ha igen olcsó az albérlet, valószínűleg számolnunk kell azzal is, hogy úgymond – nem a legjobb környéken van. Ez jelentheti akár a közbiztonság hiányosságait, de azt is, hogy forgalmasabb, zajosabb a régió.

Amennyiben ezeket a szempontokat alaposan átgondoljuk és figyelembe vesszük, akkor az albérletkeresés jóval hatékonyabb lesz és a nem várt kellemetlenségeket is kiküszöbölhetjük.

Jó albérletet találni nem könnyű dolog, és amit már sokszor említettem, néha az olcsó a drága – ám amennyiben az összes tényezőt egymás mellé helyezve éberen választunk, akkor megtalálhatjuk a számunkra valóban ideális bérleményt.

A lakáskiadásról, lakásbérlésről rengeteg hasznos információt gyűjtöttem össze olvasóimnak a közelmúltban megjelent könyveimben.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!

Kérjen visszahívást!


Az adatai megadásával hozzájárul az adatai kezeléséhez.
Adatkezelési tájékoztató