Modern fűtés, Modern Világ?

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Modern fűtés – Modern Világ?

Modern fűtés.
A magyarországi (persze sok más országhoz hasonlóan) az energiaárak nem túlzás azt állítani, hogy bizony lassan megfizethetetlenek. Nem csak azoknak, akik e nélkül is nehéz helyzetben vannak, hanem bátran mondhatjuk, hogy sajnos mindenkinek.

Ezért aztán minden lehetséges modern fűtés megoldást célszerű megfontolni annak érdekében, hogy amennyire tudjuk, csökkentsük fogyasztásunkat, illetve olyan fűtési rendszerre váltsunk, mellyel pénzt takaríthatunk meg. Amennyiben lehetőségünk van rá, hogy korszerűsítsünk – akkor kisebb anyagi ráfordítással bizony a jövőnket tudjuk könnyebbé tenni.

Például az infrafűtés is lehet egy opció.

Mitől lehet jó megoldás számunkra az infrafűtés a hagyományos fűtési rendszerek helyett?

Korábban írtam már az infrafűtésről, most néhány mondat arról, hogy miért célszerű megfontolni a kiépítését és mitől lehet jobb, más fűtési módszernél.

Nos, ha most alakítjuk a fűtést, akkor az első érv az infrafűtés mellett az, hogy sokkal olcsóbban kiépíthető, mint mondjuk egy gázfűtés. Ráadásul, ami oly sokszor eszünkbe jut, hogy a szénmonoxid mérgezés sajnos mint valós veszélyforrás, sokakat elriaszt ettől a fűtési módszertől.

Ezen túlmenően a mostani háborús helyzet szintén felvet bizonyos jövőbeni aggodalmakat a következőkre:  Egyáltalán beszerezhető lesz-e, illetve, ha igen, akkor meddig és mennyiért, valamint hova növekedhet még a gáz ára?

A másik fontos kérdés, hogy minek használjunk felesleges energiát egy esetleges cirkófűtéssel, mely a távolabbi fűtési pontokon jelentkezik a víz folyamatos lehűlése miatt?

Aztán ott vannak a kazánok, melyeknél – mint tudjuk –  a hőveszteség szintén nagy jelentőségű, mégpedig a kéményeken keresztül. A hagyományos fűtési rendszereknél (fa,szén) pedig megkérdőjelezhető a hatékonyság. Mégpedig azért, mert úgynevezett hőlépcsőket alakítanak ki, szemmagasságban jó idő van ugyan, de  a padlózat szinte jéghideg. Ráadásul manapság szinte megfizethetetlen a fa, de ha mégis meg tudjuk vásárolni, akkor a tárolás lesz az egyik legnagyobb problémánk. A fizikai megterhelésről nem is beszélve, ami napi szintű feladatunkká válik, ha fűteni szeretnénk. (aprítás,behordás)

A padlófűtésről sokat halljuk mostanában, hogy nem igazán egészséges. Nos, ha úgynevezett vizes padlófűtésünk van és allergiásak vagyunk, valóban pokoli telünk lehet, hiszen a szálló por fogja megnehezíteni mindennapjainkat.

Mérlegeljünk, nézelődjünk, böngésszünk és hozzunk egy döntést, remélve, hogy találunk egy költség-és energiacsökkentő megoldást.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!