Legjobb kiadó ingatlan

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Legjobb kiadó ingatlan

Tedd olyanná, hogy a tiéd legyen a legvonzóbb!

Több alkalommal írtam már arról, hogy mekkora segítség jövedelmünk szempontjából, ha van egy ingatlanunk, melyet bérbe adunk, s ebből egészítjük ki jövedelmünket. Sokan ezt üzletszerűen is végzik, vagyis ingatlanbefektetéssel foglalkoznak és mondhatom, remekül megélnek belőle.

Akinek „csak” egy ingatlana van, annak is remek megoldás havi jövedelemforrásnak a bérbeadás.

Milyen a legjobb kiadó ingatlan

Mire figyeljünk, hogy a mi ingatlanunk legyen a legjobb kiadó ingatlan, amit rakéta gyorsasággal kiadhatunk, annyira népszerű? Vagyis: Hogyan tegyük még vonzóbbá kiadó lakásunkat?

Először is a megfelelő karbantartásra hívnám fel a figyelmét mindenkinek. A lakás állapota haladja meg a „megfelelő” jelzőt (és persze a valóságban is, ne csak a hirdetésben szereplő leírásban) és „hajazzon” inkább a „jó” kategóriára. Tehát legyen a lehető legjobb állapotú. Ezzel nem csak a komfortérzeted és a büszkeséged nő természetesen, hanem a bérleti díjat is magasabbra teheted. A fűtési rendszert, a vizesblokkokat mindenképp ellenőrizd még kiadás előtt – ha kell akkor szakember segítségét is vedd igénybe! Ez a plusz befektetés busásan megtérülhet hosszú távon. Az sem mindegy, hogy mennyire korszerű a fűtési rendszer hiszen, ha a rezsiköltség alacsony az ingatlanban, sokszorosára növelhető a potenciális bérlők száma! Arról nem is beszélve, hogy a saját tulajdonú lakás értékét is nagymértékben növeli.

Felszereltség – gépesítés

A másik nagyon fontos dolog, hogy mindenképp növelni érdemes a lakás felszereltségét. Természetesen nem polcokra, vagy állólámpára gondolok – noha ez is fontos lehet azok számára, akik kizárólag bútorozott albérletben gondolkodnak. Sokkal inkább arra, hogy a lakás teljesen felszerelt legyen. Tehát gépesített. Hűtő, mosógép feltétlenül és már nem luxus a mosogatógép sem egy albérletben. A klímaberendezés – nem is kell magyarázni – mára már szinte nélkülözhetetlen a lakásban, a nyári hőség enélkül már-már elviselhetetlen. Ha két ugyan olyan bérleti díjjal rendelkező lakás közül az egyikben van klíma, egészen biztosan azt fogják választani. Nem beszélve arról, hogy alacsony költséggel télen a korszerű klímák fűtésre is használhatóak, ami szintén vonzó a bérlők számára.

Érezd magad otthon

Amiről még fontos szót ejteni az maga a lakás hangulata. Fontos, hogy otthonos legyen és kényelmi szempontoknak is megfeleljen. A bérlődnek ez lesz az otthona – ki tudja mennyi időre – nagyon lényeges, hogy jól érezze magát benne. Azokat a bútorokat ne hagyd ott, melyet már te sem használnál, azzal, hogy a bérlőnek jó lesz, csak, hogy használhasd a „bútorozott” jelzőt. A legjobb áron és igényes bérlőnek kiadni lakást csak úgy lehet, ha maga a lakás is igényes. S mivel az, ezért szívesen fizetnek érte olyan árat, ami méltó a kinézetéhez és komfortjához.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!