Legjobb kiadó ingatlan

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Legjobb kiadó ingatlan

Tedd olyanná, hogy a tiéd legyen a legvonzóbb!

Több alkalommal írtam már arról, hogy mekkora segítség jövedelmünk szempontjából, ha van egy ingatlanunk, melyet bérbe adunk, s ebből egészítjük ki jövedelmünket. Sokan ezt üzletszerűen is végzik, vagyis ingatlanbefektetéssel foglalkoznak és mondhatom, remekül megélnek belőle.

Akinek „csak” egy ingatlana van, annak is remek megoldás havi jövedelemforrásnak a bérbeadás.

Milyen a legjobb kiadó ingatlan

Mire figyeljünk, hogy a mi ingatlanunk legyen a legjobb kiadó ingatlan, amit rakéta gyorsasággal kiadhatunk, annyira népszerű? Vagyis: Hogyan tegyük még vonzóbbá kiadó lakásunkat?

Először is a megfelelő karbantartásra hívnám fel a figyelmét mindenkinek. A lakás állapota haladja meg a „megfelelő” jelzőt (és persze a valóságban is, ne csak a hirdetésben szereplő leírásban) és „hajazzon” inkább a „jó” kategóriára. Tehát legyen a lehető legjobb állapotú. Ezzel nem csak a komfortérzeted és a büszkeséged nő természetesen, hanem a bérleti díjat is magasabbra teheted. A fűtési rendszert, a vizesblokkokat mindenképp ellenőrizd még kiadás előtt – ha kell akkor szakember segítségét is vedd igénybe! Ez a plusz befektetés busásan megtérülhet hosszú távon. Az sem mindegy, hogy mennyire korszerű a fűtési rendszer hiszen, ha a rezsiköltség alacsony az ingatlanban, sokszorosára növelhető a potenciális bérlők száma! Arról nem is beszélve, hogy a saját tulajdonú lakás értékét is nagymértékben növeli.

Felszereltség – gépesítés

A másik nagyon fontos dolog, hogy mindenképp növelni érdemes a lakás felszereltségét. Természetesen nem polcokra, vagy állólámpára gondolok – noha ez is fontos lehet azok számára, akik kizárólag bútorozott albérletben gondolkodnak. Sokkal inkább arra, hogy a lakás teljesen felszerelt legyen. Tehát gépesített. Hűtő, mosógép feltétlenül és már nem luxus a mosogatógép sem egy albérletben. A klímaberendezés – nem is kell magyarázni – mára már szinte nélkülözhetetlen a lakásban, a nyári hőség enélkül már-már elviselhetetlen. Ha két ugyan olyan bérleti díjjal rendelkező lakás közül az egyikben van klíma, egészen biztosan azt fogják választani. Nem beszélve arról, hogy alacsony költséggel télen a korszerű klímák fűtésre is használhatóak, ami szintén vonzó a bérlők számára.

Érezd magad otthon

Amiről még fontos szót ejteni az maga a lakás hangulata. Fontos, hogy otthonos legyen és kényelmi szempontoknak is megfeleljen. A bérlődnek ez lesz az otthona – ki tudja mennyi időre – nagyon lényeges, hogy jól érezze magát benne. Azokat a bútorokat ne hagyd ott, melyet már te sem használnál, azzal, hogy a bérlőnek jó lesz, csak, hogy használhasd a „bútorozott” jelzőt. A legjobb áron és igényes bérlőnek kiadni lakást csak úgy lehet, ha maga a lakás is igényes. S mivel az, ezért szívesen fizetnek érte olyan árat, ami méltó a kinézetéhez és komfortjához.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!

Kérjen visszahívást!


Az adatai megadásával hozzájárul az adatai kezeléséhez.
Adatkezelési tájékoztató