Konténerház vs. Mobilház

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Konténerház vs. Mobilház

Konténerház első rész

A mai világban egyre többen kívánkoznak családi házba, főleg a mostanában kialakult járványok és az ezzel járó megkötések, a bezártság miatt. Sokan, akik régebben még kényelmesebbnek tartották a panellakást, mentesülve ezáltal a kerti munkák és kötelezettségek alól, mára már kezdenek másként gondolkodni.

A családi házak viszont a már-már megfizethetetlen kategóriába tartoznak, más megoldás felé érdemes orientálódni, ha éppen ingatlancserén elmélkedünk. Hazánkban mostanság rengetegen választják, hogy már meglévő, vagy épp most megvásárolni kívánt telkükre – építkezés helyett – mobilházat, vagy konténerházat telepítenek. De vajon, melyiket érdemes inkább választani?

Mi a különbség a mobilházak és a konténerházak között?

Konténerház

Régebben még a konténerházakat inkább átmeneti megoldásokként tartották számon, ideiglenes irodának, vagy építkezéseken úgynevezett melegedő helyiségeknek használták. Akadtak, akik nyaraló helyett konténert telepítettek a telkükre és azóta is e célt szolgálnak ezek a házikók. A konténerházak egyébként számos családi ház mellett megtalálhatóak a telken, és vendégházként funkcionálnak.

A konténerházak fixek, tehát nem, vagy csak igen nehezen szállíthatóak. Méretük teljesen egyedi is lehet és nincsen lehatárolva sem, mindössze a tulajdonoson múlik, mekkora házat kíván létrehozni a konténerekből. Belső helyiségei szabadon választható kialakításúak, tehát teret engedhetünk elképzeléseinknek. Egységes elemei vannak, tehát gyakorlatilag bármekkora méretű és formavilágú ház összeállítható konténerekből. Felépítésüket tekintve igen masszívak, acélszerkezetűek, betonalapra kell helyezni őket.

Mobilház

A mobilházak szintén a megfizethető kategóriába tartoznak, sokkal kevesebb pénzből hozzájuthatunk, mint egy hagyományos családi házhoz, mely mondjuk téglából épült. Ráadásul a telepítése is rendkívül gyors, akár néhány hét alatt kulcsrakész házat kaphatunk a megrendeléstől számítva. Nevéből is adódik, hogy jól mozgatható, még szállítható is, ezért rendkívül okos megoldás olyan családoknak, akik szívesen, vagy akár kényszerből, de lakóhelyüket gyakran váltogatják. Méretük szabott, mindössze ötven négyzetméter lehet a szállítás miatt. Ezen kívül pedig a benne lévő terek előre ki vannak alakítva, tehát egyéni elképzelésnek itt nem adhatunk hangot, kulcsrakészen szállítják. A mobilházakat betoncsíkokra helyezik, mely a kerekek alá kerül. Súlyukat tekintve elérik a hét tonnát is, illetve a mai hőszigeteléssel is ellátott mobilházak már megközelítik a 15 tonnát.

Folytatom…..

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

“Konténerház vs. Mobilház” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!