Kiadó albérlet

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Kiadó albérlet

Kiadó albérlet: „Itt van az ősz, itt van újra…..”

Lassan elérkezik az ősz, nyitnak (remélhetőleg) az iskolák. A főiskolák, egyetemek is megnyitják kapuikat és ezzel együtt az „egyetemi városok” megtelnek egyre inkább élettel.

Ide sorolhatjuk természetesen Budapestet is, de jó néhány nagyváros is büszkélkedhet az ősztől ráillő jelzőre, ami nem más, mint a pezsgés, nyüzsgés, fiatalság.

Ez adott apropót mostani írásomnak is, hiszen már megindultak a kiadó albérlet keresések ezekben a városokban, özönlenek a fiatalok más-más régiókba, távolra otthonuktól.

Amennyiben kiadásra szánt ingatlanod célközönsége a diák, főiskolás, egyetemista, akkor néhány hasznos tanács a hatékonyság növelésére:

A létszám megjelölése

Nagyon fontos, hogy a hirdetésedben jelöld meg, hogy hány fő részére kívánod bérbe adni a lakást. Elképzelhető, hogy a lakás három szobás, de négyen is elférnek benne, vagy egy garzonba is jöhetnek akár ketten. Vannak, akik olcsóbb lakást keresnek, mely bár kisebb, de barátnők, barátok kifejezetten együtt szeretnének lenni. Inkább élnek társaságban és kevesebb költséggel. Ezért fontos, hogy igényeidet, hogy hányan jöhetnek a lakásba pontosan határozd meg!

Kiadó albérlet felszereltsége

Feltétlenül szerepeljen a hirdetésben a lakás kinézete és az, hogy milyen bútorok vannak, mennyire gépesített illetve felszerelt az albérlet. Nyilvánvaló, hogy a diákok nem feltétlenül rendelkeznek saját bútorral, háztartási gépekkel, melyet költözéskor magukkal hoznak. Fontos, hogy részletesen jellemezd a lakást, így számos felesleges kérdéstől és értelmetlen telefonálgatástól kíméled meg magad.

A tanuló tanul

Ha diákoknak szeretnéd kiadni lakásod, mindenképp érdemes legalább egy tanulósaroknak nevezett helyiséget – vagy legalább egy részt a helyiségben – kialakítani, ahol valóban tudnak tanulni. Nevezheted nyugalom szigetének is, melyet elláthatsz esetleg íróasztallal, kényelmes fotellel, vagy akár számítógép asztallal is.

Az albérlet számukra az otthont jelenti hosszú hónapokra, ezért nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat benne és legyen hangsúly az ergonómián diák „mivoltjuknak” megfelelően. A környéket, ahol elhelyezkedik a lakás mindenképp jellemezd, különös tekintettel a diákokat érintő kérdésekben. Ilyen például az iskolák távolsága, a bevásárlóközpontok közelsége, a közlekedés milyensége, a biztonság és maga a környék.Ha a hirdetésben hangsúlyt fektetsz arra, hogy kényelem és komfort várja a diákot a lakásban, egészen biztosan népszerűséget vívsz ki bérleményed számára.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!