Ingatlanosok is lehetnek bosszantóak

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Amikor bosszantó az ingatlanos

Ingatlan eladás, amikor ez a tervünk

Ingatlanosok: Mindennapos dolog, hogy emberek vesznek és adnak is el lakásokat. Az sem ritka, hogy ingatlanosok közül egy szakember segítségét veszik ehhez igénybe, méghozzá ingatlanirodákat.

Ajánlások alapján, vagy – tájékozottság hiányában – „random” befáradunk egy ingatlanközvetítő irodába és bemutatjuk ingatlanunkat, felvázoljuk igényeinket. Így van ez akkor is, ha vásárolni szeretnénk, és sétáink során mondjuk nem találunk magunknak megfelelőt. Vagy éppenséggel nem is a saját lakóhelyünkön kívánunk keresgélni. Természetesen az is opció, hogy mindössze az internetes portálokon böngészünk, nézelődünk, keresgélünk.

Mi van akkor, ha fentiek közül egyik sem életszerű most az életünkben?

Ingatlan eladásra felhívás, amikor nem ez a tervünk

Bizonyára másokkal is előfordult már, hogy – főleg családi házak esetében – postaládájukban, vagy a kapuba betűzve szórólapot találtak, melyen a következő írás szerepelt:

„Házat vásárolnék készpénzre!” vagy valami hasonló szöveg, természetesen telefonos elérhetőséggel együtt.

Nos, ez tulajdonképpen felhívás az eladásra, illetve némi presszionáló megfogalmazással burkolva, hogy mi lenne, ha eladnánk?

Még, ha el is gondolkodnánk rajta – mert mondjuk valójában terveztünk is valami ilyesfélét, sokszor kétkedve fogadjuk ezeket a „megkereséseket”. Vajon valós személy rejtőzik ezek mögött a „felkérések” mögött, vagy éppen egy buzgó ingatlanos ügynök próbál bennünket elérni, tényleges és valós érdeklődő hiányában? Vajon nem csak adatbázisát kívánja-e bővíteni a bedobott cetliket használva segítségül ehhez?

Igen, nyilvánvalóan bárki állhat a szórólapok „mögött”

Nagyon ritkán találkozunk olyan magánszeméllyel, aki valóban ilyesfajta módon próbál az adott környéken ingatlant vásárolni, persze előfordul (miért ne?) de ez a ritkább.

Érdemes lehet ezért inkább arra gondolni, hogy egy ingatlaniroda munkatársa próbálja meg begyűjteni a legtöbb ingatlant, hogy érdeklődés esetén nagyobb kínálatot tudjon mutatni a hozzá fordulóknak. Bizton állíthatom, ha valaki – magánszemély – bárhol is ingatlant vásárolna, az egyik legutolsó dolog lesz, hogy saját költségén szórólapokat gyártasson és azzal házaljon ráérő idejében.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ingatlanossal nem kell szóba állni, de jó, ha tudunk róla, ha bennünket szórólapokkal keresnek meg, annak hátterében inkább ők és nem magánszemélyek állnak.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!