Ingatlanos tranzakciók – lehetőleg peres ügyek nélkül

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Ingatlanos tranzakciók – lehetőleg peres ügyek nélkül

Ingatlanos tranzakciók. Az egyik legjelentősebb pénzügyi tranzakciónk életünk során valószínűleg az ingatlan vásárlás, illetve a másik oldalon az értékesítés. Ezért persze nem is kell mondani, hogy az ingatlan adásvételi szerződés pontossága, alapossága és minden eshetőségre kiterjedő – mindkét fél számára tisztességes – elkészítése mennyire fontos.

Nagyon okos és felelősségteljes döntés olyan jogi szakemberre bízni mindezek elintézését, aki precíz, tapasztalt és a messzemenően megbízható.

A jó hír, hogy van ilyen ember. Méghozzá az ingatlanügyvéd, ingatlanjogász.

Pusztán meg kell találni a megfelelő ingatlanügyvédet, ami nem olyan nehéz, mint, ahogy sokan elsőre gondolják. Ismeretség útján, referenciák útján, akár az internetes felületeket böngészve.

Mit kaphatunk, ha ráleltünk a számunkra ideális ingatlanjogászra?

A megfelelő szakember biztosítékot fog nyújtani nekünk a megszerzett szaktudásával, illetve ingatlanjogászi tapasztalataival. Az internetes felületeken – ennek, úgymond igazolására – könnyedén utána nézhetünk. A hiteles és szaktudásában biztos ingatlanjogász – meglátásaim alapján – százszázalékos pénzbeli garanciát vállal munkájáért. Ez nagyon fontos dolog és teljes megelégedést nyújt számunkra, nem beszélve a nyugalomról.

Az internetes felületek ma már lehetőséget nyújtanak az ingatlanügyekben (legalább is nagy részükben) az online ügyintézésre is. Ilyen lehet például ingatlan ajándékozás, vagy épp adásvételi szerződés. Így még csak nem is kell az irodába befáradni, pusztán az aláírás és az előzetes konzultáció céljából. Időt és ezáltal anyagi költséget is megtakaríthat, aki ezt választja.

Az ingatlanjogász weboldalakon egyebek között – már a szemlélődés alkalmával is – rengeteg ingyenes – nem kevésbé hasznos – információt találhatunk ingatlanügyekkel kapcsolatban. Amennyiben szimpatikusnak és megbízhatónak, továbbá kellő tapasztalattal és referenciákkal felvértezettnek látjuk az ingatlanos ügyvédet, bizalommal megkereshetjük és elindulhat a folyamat.

Ahogy írásom elején is említettem, életünk során valószínűleg a legnagyobb anyagi felelősséggel járó dolog az ingatlan adás-vétel.

Ezért aztán érdemes fontolóra venni egy ingatlan ügyvéd megkeresését a költséghatékonyság, a biztonság és nem utolsó sorban a precizitás, illetve ügyfélközpontúság szempontjából is.

Az ingatlanos tranzakciók akár eladással, ingatlan vétellel kapcsolatban két – közelmúltban megjelent – könyveimben is rengeteg hasznos információval szolgálok olvasóimnak.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!