Hőszivattyús bojlerek-Második rész

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Hőszivattyús bojlerek-Második rész

Hőszivattyús bojlerek. Előző cikkemet folytatva – ahogy ígértem – írok bővebben a hőszivattyús bojlerek tulajdonságairól egy kicsit bővebben. Hátha kedvet kapunk a mai rezsimódosított időkben egy kis változtatáshoz kényelmünk és némi energiatakarékosság tekintetében.

A hőszivattyús bojlerek- ahogy az a korábbi cikkemben is írtam – beszerelése nem bonyolult, a melegvizet pedig gyorsan és egyszerűen szolgáltatja.

A fűtőelem benne zománcozott, ami azt a célt szolgálja, hogy segítségével megakadályozza a vízkőképződést. Ez már önmagában is egy igen pozitív jellemző, gondoljunk csak a régi bojlerekre, melyek azért mentek tönkre, mert a fűtőszál benne teljesen elvízkövesedett.

Ami még nagyon fontos, hogy tartálya igen nagy nyomásnak ellenáll, így sokkal gyorsabban állítja elő a melegvizet, mint mondjuk matuzsálem elődjei. (Mérések szerint kb 15%-al.) Továbbá pedig a melegítés gyorsaságát egy „boost” nevű funkcióval még emelhetjük is. Ráadásul a készülék „értesít” bennünket arról, ha a zuhanyozásra épp megfelelő víz a rendelkezésre áll.

Tehát hőszivattyús bojlerek berendezése okos.

Egy hozzá megfelelő szoftver segítségével a vízhőmérséklet is ellenőrzés alá lett vonva, mely lehet óránkénti is. Ezzel még hatékonyabb és nem utolsó sorban tökéletesen energiatakarékos lesz a melegvíz ellátásunk.

Végül – de még véletlenül sem utolsó sorban – nem csak okos rendszerről van szó, hanem egyenesen intelligensről. A rendszer „figyeli és rögzíti is” szokásainkat, majd ehhez igazítja technológiáját (hibrid) és mindezek végén a legoptimálisabb megoldást kiválasztja. Ez annyit jelent, hogy berendezésünk képes arra, hogy a hőszivattyú teljesítményét összehangolja az elektromos fűtőelemmel.

További előnyei

A melegvízellátás zavartalan és biztos. Persze amikor nekünk arra szükségünk van. Működése közben pedig egy hónapra visszamenőleg meg tudja jegyezni az általunk felhasznált melegvíz mennyiségét, és ennek megfelelően be fogja állítani az optimális felhasználást, saját szokásainkra alapozva.

Több üzemmódot is kiválaszthatunk működés során, melyek mindig az aktuális igényeink szerint működtethetőek.

Ezekről is írok a műszaki cikkekkel foglalkozó oldalamon, érdemes oda is ellátogatni további hasznos információkért a hőszivattyús bojlerről, illetve számos egyéb műszaki gépről szóló témában. Ott már hangos cikk formátumban is megtalálhatóak írásaim azok számára, akiknek ez a megoldás kényelmesebb, illetve időbarátabb.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!