Hőszivattyús bojler-isten veled villanybojler?

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Hőszivattyus bojler-isten veled villanybojler?

Hőszivattyús bojler. Igen, ez már a XXI. század, ahol a modern technológia bizony utat tört magának és úgy tűnik meg sem áll a jobbnál jobb műszaki berendezések területén sem. Szinte minden évben rábukkannak a kutatók és fejlesztők olyan lehetőségekre, melyek innovációnak számítanak a háztartás területén is.

Most sincsen ez másképp. A villanybojlerek kora úgy tűnik hamarosan leágazóban van, hiszen „továbbfejlesztett” változata jóval energia takarékosabb, mint a megszokott típusok. Ami az innováció lényege, nem más, mint az, hogy hasonlóan működik, mint egy hőszivattyú.

A hőszivattyús bojler a hagyományos elektromos energiát és a hőszivattyús működése elvet kombinálja. Ezzel pedig nem kevesebb, mint akár negyven-ötven százalékos energia megtakarítására van lehetőség. Ennek a bojlernek a telepítéséhez szükséges anyagi megtérülés nagyjából két évre tehető, ám az energiamegtakarítás folyamatosan megy végbe, az első pillanattól, természetesen a megtérülés után is.

Hőszivattyús bojler telepítése

Telepítése nem túl bonyolult, ám szakember közreműködése nélkül a garancia elvész. A készülékek csatlakozásai és azok helyei jól szinkronizálnak a hagyományos bojlerek számos típusával, így sok helyen még a szerelvények kialakítása is szükségtelen. Tartozékként természetesen a berendezéshez szükség van egy kondezvíz gyűjtő tálca is, melyet szintén könnyen beszerezhetünk.

Előnyeiről, és tulajdonságairól következő cikkemben bővebben is írok, különös tekintettel arra, hogy a mostani rezsi ár módosulások miatt oda kell figyelnünk ezekre az innovatív megoldásokra, hogy takarékosabban és kényelmesebben élhessük mindennapjainkat.  A bojlerben lévő nagy nyomásnak is ellenálló tartály segítségével a melegvíz sokkal gyorsabban lesz előállítható.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy fókuszunk a hőszivattyús bojlernél egyébként leginkább a kényelem, hiszen meglepő tulajdonságokkal rendelkezik arra vonatkozóan is, hogy maximális komfortunk legyen használatával.

Részletesen a következő írásban….

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!