Fűtési rendszer. Inkább villany, mint bármi más?

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Fűtési rendszer. Inkább villany, mint bármi más?

Jogos a kérdés!

Fűtési rendszer: Gyakori beszédtéma és érdemes is gyakorta szólni róla – főleg most, hogy beköszönt lassan a tél – milyen fűtési módszert válasszanak azok, akik most alakítják ki otthonukban, illetve mire váltsunk, ha váltani szeretnénk?

A fűtési rendszer megválasztása nem egyszerű dolog, hiszen jó sok szempontot és persze egyéni életvitel szerinti igényeket is figyelembe kell vennünk. A régi, elavult fűtési módszereket azonban ideje lenne végre elfelejteni, s ha lehetőségünk van, akkor mielőbb váltani.

Sokat írtam már korábbi cikkeimben a megújuló energiaforrásokról, ötleteket és tippeket adtam arra, hogy könnyebb legyen a döntés, melyiket válasszuk. Most azonban megint van egy érvem amellett, hogy korszerűsítsük fűtési rendszerünket, ha lehetőségünk van rá, s most egy apropó is segít nekem ebben.

Állami támogatás is igénybe vehető

Aki ugyanis jövő év, tehát 2022 végéig fűtési rendszert alakít ki otthonában, vagy akár korszerűsíteni szeretne, részt vehet az otthonfelújítási programban. Mely egyebek mellett ezt is támogatja. Az elektromos fűtési rendszer nekem egyébként is igen szimpatikus, és örvendek, hogy ennek kialakítására is remek lehetőség ez a program.

A villany fűtéstől rengetegen idegenkednek a korábbi, és valljuk be igen régi berögződések miatt. Ami nem más, mint, hogy „nagyon drága”. (hőtárolós villanykályha, pénznyelő olaj-villanyradiátorok és társaik)

Noha ez már nagyon régen nincs így.

Gondoljunk csak az infrapanelekre, a fűtőszőnyegekre, vagy épp a norvég fűtőpanelekre, főleg, ha az elektromos fűtés egy napelemes rendszerre kapcsolódik. Szerintem ez a jövő – és a jelen is szépen alakul már.

Igen jó megoldás lehet rengeteg ingatlanban

Amit fontos tudni, hogy minden fűtési rendszert az ingatlanon lévő szigetelés katalizál, tehát az első lépés, rendkívül fontos körülmény a ház szigeteltsége. Egy szigetelés nélküli ingatlanban klasszisokkal nagyobb hőigényt kell, hogy kielégítsen bármilyen fűtési rendszer.

Mi az ami nagyon lényeges?

Amikor kiválasztjuk a fűtési rendszerünket, számításba kell venni, hogy mennyibe fog kerülni a kialakítása. Ezután mennyi lesz az üzemeltetési költsége és a rendszeres karbantartása.

Ajánlott alaposan tájékozódni a fűtési típusokról, hiszen nem mindegy, hogy a  norvég panel mellett döntünk. Vagy esetleg az egész házat (ajánlott a fűtendő terület 80 százalékára) lefedjük fűtőszőnyeggel, mely kiváló hatásfokú és több típusban is megjelenik a piacon!

Elektromos a jövő, és érdemes elgondolkodni most, hiszen egy évig még támogatásban is részesülhetünk, ha korszerűsítünk!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!