figyelem pénzt teremt

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

A figyelem pénzt teremt – de legalább is, nem visz el!

Hitelfelvétel – de okosan!

Figyelem pénzt teremt: Nem kell már arról beszélni – azt gondolom az elmúlt évek tapasztalatai miatt -, hogy mennyire fontos az alapos, a tényleg alapos tájékozódás, még mielőtt hitelfelvételre szánnánk el magunkat.

Nem vagyok hitel ellenes, nem vagyok a hitelek mellett sem. Minden helyzet más, van, hogy a hitel az egyetlen megoldás, és adott esetben a jó megoldás, ha pénzre van szükségünk. Az viszont nagyon fontos, hogy alapos tájékozódás nélkül és a minden eshetőségre való éberség nélkül nagyon nagy bajba kerülhetünk. Ilyenkor helytálló az a mondás, melyet többször is említettem már, hogy „Késő bánat, eb gondolat.”

Az „itt-ott” hallott és oroszlánrészben hiányos információk alapján megkötött „üzletek” tönkretehetnek bárkit, akár egy életre. Kivéve azokat, akik igen is minden részletre kitérően tájékozódnak a hitel konstrukciók összes pontjáról. Igen, az apróbetűs részről is, sőt, leginkább az apróbetűkre kiélezve.

Nem szkeptikus vagyok, hanem reális. Nem is idealista szeretnék lenni. Ezzel együtt bizton állíthatom, hogy léteznek olyan hitelek, melyek tényleg megoldást kínálnak és valóban kedvező, de legalább is nem ellehetetlenítő feltételekkel bírnak.

Nem a tévében látott reklámok azok, melyek alapján hitelt választunk. Persze lehet ezt is, de a feltételekről mindenképp tájékozódjuk részletesen és alaposan!

Milyen hitelt válasszunk, ami a legkevésbé megterhelő számunkra?

Nyilvánvalóan erre konkrét válasz nincsen, hiszen minden élethelyzet más. Nem minden ember számára kedvező ugyan az a konstrukció. Azt viszont mindenki tudja és meg is tudja határozni, hogy milyen futamidő az, ami számára megfelel, mennyi határon belül tudja még biztonsággal és felelősséggel vállalni a hitel törlesztését, és persze nem csak most, hanem később is! A teljes hiteldíjmutató (THM) szintén igen fontos dolog.

Mindenki tisztában van azzal – feltehetőleg – , hogy a bankokat utólag (szerződéskötés, aláírás után) már nem lehet vádolni. Kizárólag akkor, ha nem tájékoztattak bennünket megfelelően, mindenre kitérően, s ezt persze tudjuk is bizonyítani! Anélkül nem.

Ezt tartsuk szem előtt mindig és legyünk nagyon is – ha kell – kukacoskodóak. Végül is a saját pénzünk és létbiztonságunk a tét, ne vegyük félvállról és semmiképp ne kapkodjuk el a kölcsön felvételét.

A figyelem pénzt teremt

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő 

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!