Ingatlan értékbecslés szabályai szerinti érték megállapítás

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlan, termőföld, ipari ingatlan, kereskedelmi ingatlan,
műszaki eszköz, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Ingatlan értékbecslés szabályai szerinti érték megállapítás

Irányár megállapítása!

        •   ingatlan értékbecslés szabályai 
        •   Elbizonytalanodtál? Nem tudod egyedül
              megállapítani az eladó ingatlanod irányárát
        •   Nem ismered az adott területen az ingatlan                          árakat? Az újságokban a hasonló ingatlanok,                        nagyon eltérő árral szerepelnek.
        •   Mit gondolsz, vajon ha rossz az irányárad                              mennyiért és mennyi idő alatt fogod                                        eladni az ingatlanod? Rossz irányárral
            az ingatlanosod sem tudja eladni.
        •   Azt hiszed, hogy mindent megtettél az                                  eladásért, adásvételed sikerességéért?


Mert, ha már az elején nem jól állapítod meg az ingatlanod irányárát, azt kockáztatod, hogy adásvételnél jelentős anyagi kár érhet, nem beszélve az időveszteségedről.


Ha tudni akarod ingatlanod, vagy leendő ingatlanod valós nyílt piaci árát, én egy egyszerűsített piaci érték megállapítás elkészítésével segítek Neked!

Ingatlan értékbecslés szabályai szerinti megállapítás: Ingatlanok (telek, lakás, családi ház, nyaraló) értékesítésének esetére kidolgoztunk egy rendkívül olcsó, és megfizethető, de szakszerű értékbecslést. (ez csak lakóingatlanokra vonatkozik)
Ez egy magáncélú egyszerűsített nyílt piaci érték megállapítás, mely már megfelel az EVS (2003), valamint a 25/1997 (VIII.1) PM. rendeletben előírt módszereinek, követelményeinek, de nem felel meg a formai követelményeknek. Ezért egy ilyen típusú értékelés hivatalos helyre nem felel meg, így csak magáncélra, kimondottan eladáshoz  használható fel.
Ezt az értékbecslést nem használhatod fel vagyonmegosztáshoz sem. Oda hivatalos típusú értékbecslés kell megrendelned. Az értékelés összesen 15-20 oldalt tartalmaz.

ingatlan érték megállapítás

Ingatlan értékbecslés szabályai szerinti érték megállapítás ára:

 • Telek  ingatlan értékbecslés ára: 18.*eft.+áfa-tól
 • Lakás  értékbecslés ára: 18.*eft.+áfa-tól
 • Családi ház értékbecslés ára: 20.*eft.+áfa-tól
 • Nyaraló  értékbecslés ára: 20.*eft.+áfa-tól

* Az ajánlatom lakásra és családi házra 100 nm-ig, a telekre 1000 nm-ig érvényes.
Természetesen ennél nagyobb lakás, vagy telek méret esetén, külön is árajánlatot adok!

Ingatlan értékbecslés szabályai szerint érték megállapítást elkészítsük egész Budapest területén,illetve Pest megyére is érvényes.

Ingatlan értékbecslés szerinti érték megállapítást, a megrendeléstől az írásos jelentés átadásáig, 6 pont szerint végezzük el:

Ezért kérlek, hogy előbb olvasd el az ingatlan értékbecslés szerinti érték megállapítás folyamatát és menetét, mert akkor látni fogod, hogy nem is bonyolult. Kérjél árajánlatot, hidd el, hogy egy ajánlatkéréssel még nem kötelezed el magad. Az értékbecslés készítésének menetét a vonatkozó rendelet szabályozza, de a Wikipedia oldalon is elolvashatod.

1. Megkeresés: 

Mely történhet, weboldalunkról  online ajánlatkérés/megrendelés űrlap  kitöltésével, vagy e-mail levél  info@ertekbecslunk.hu küldésével. De lehet az árajánlatkérés telefonon +36 30 914 1585,
Jelenleg a Covid miatt, az irodánkban személyesen nem tudunk fogadni. E-mailes árajánlat kérés esetében én vagy munkatársam  2-3 órán belül  visszahívunk, és ekkor már ajánlatot is adok Neked.

2. Telefonos információ bekérés: 

Az ingatlan alap adatainak tisztázása, után az első lépésként az értékbecslés céljának meghatározása következik, melyből már megállapítható, hogy hivatalos értékbecslésre, vagy csak egy magáncélú nyílt piaci érték megállapításra van szükség.

3. Árajánlat:

A kapott információk alapján, már telefonos árajánlatot, vagy e-mailes árajánlatot adunk és meghatározzuk a helyszíni szemle időpontját, az elkészítés határidejét, a fizetési feltételeket és a szükséges iratok listáját is.
Az értékelések elkészítését egyszerűbb esetben a helyszíni szemlétől és a bekért iratok átadásától számított akár két vagy három napon belül is elkészítjük. Normál esetben 3-5 munkanap az elkészítés ideje, mindig a munka nagyságától függően. Felárral is kérheted ingatlanod értékelését, ha ma szemlézzük, holnap már meg is kapod az értékbecslést.

4. Szerződés:

Az árajánlat elfogadása után, egy Megbízási szerződést kötünk. A megbízási szerződés már tartalmazni fog minden fontos adatot, tudnivalót.(megbízási díjat, a vállalási határidőt, a díj megfizetésének módját, az értékelés átadását, és az egyéb feltételeket) Jelenleg a szerződést az általam e-mailen küldött levél helyettesíti, ha azt a levél vissza fordításával elfogadod, tekintettel covid miatt kialakult helyzetre.

5. Szakértői munka:

Megbízást követően, előre egyeztetett időpontban kerül sor a helyszíni szemle elvégzésére (a szemle előtt már bekérjük az értékbecslés, piaci érték megállapítás elkészítéséhez szükséges iratokat). A szemlén kerül sor az értékbecslés Megbízási szerződésének aláírása is. (Jelenleg nem, mert a leírtak szerint, egy levél helyettesíti.)
Az ingatlan értékbecslő a helyszíni szemlén felméri az értékelendő ingatlan környezetét, az elhelyezkedését, az ingatlan állapotát és jogi helyzetét, ellenőrzi a méretét. 
Ezenkívül a tulajdoni lap alapján tisztázza a tulajdonosi viszonyokat, illetve a bejegyzett jogokat és kötelezettségeket is. Az ingatlan értékbecslő a helyszíni szemlén beazonosítja a rendelkezésre bocsátott okmányokat is, a hiányzó adatokat pótolja, vagy adat pótlást kér, és az eltéréseket regisztrálja.
Az értékbecslési eljárás során az értékbecslő meghatározza az érték fajtáját és a legmegfelelőbb értékelési eljárásokat. 
Az értékelést, az ingatlan piaci forgalmi ár, érték meghatározását szemrevételezéssel és a rendelkezésre bocsátott adatok, a dokumentumok és a kapott információk alapján készíti el az ingatlan értékbecslő.

6. Értékbecslés átadása: 

A magáncélú érték megállapítást e-mailen digitális pdf formátumban küldjük meg. Megkaphatod a nyomtatott, aláírt, írásos jelentést is, melyet ajánlott elsőbbségivel postázva küldünk meg, 1eft+áfaért.

Jól figyelj! A magáncélú  ingatlan érték megállapítás megrendelésével megmondjuk ingatlanod valós nyílt piaci árát, így megkönnyítem döntésedet, meggyorsítjuk az értékesítési, vagy egyéb folyamatokat és ezzel biztonságot nyújtunk Neked! Ezen kívül az értékbecslés elkészítésével adásvételnél, ha jókor, jól használod fel, alkupozíciódat megerősíti, és így jelentős anyagi előnyhöz is juthatsz!

Gondolom nem bonyolult az értékbecslési ügymenetünk, ha felismerted az értékbecslés, érték megállapítás fontosságát, és tudtál dönteni, akkor rendeld meg az érték megállapítást.

Ha kérdésed van, a megrendeléssel kapcsolatban kérlek, hogy hívjál és megbeszéljük a +36 30 914 1585-ös telefonszámon.

KÉREM AZ INGATLANOM ÉRTÉK MEGÁLLAPÍTÁSÁT!

Kérlek, hogy az érték megállapításhoz leegyeztetett iratokat a helyszíni szemléig e-mailen küld meg az irodának.

 • Kérlek, töltsd ki a baloldali űrlapot;
 • 2-3 órán belül visszahívlak és egyeztetünk;
 • fizetned a szemle után megküldött utalásos számla szerint kell;
 • kiszállás Budapesten ingyenes, Pest megyében csak a benzinemet kell fizetned.

   

 • A következő dokumentumokra van szükségünk:

 • Tulajdoni lap (30 napnál nem régebbi), 
 • térképmásolat (csak telkes ingatlanokhoz, 30 napnál nem régebbi),
 • társas házi alapító okirat (ha használati jog is tartozik az ingatlanhoz, vagy csak így azonosítható),
 • méretezett alaprajz (műszaki alaprajz, pontos méretezéssel), ha nincs, felmérjük ingatlanod.
 • használatba vételi, fennmaradási engedély (ha a térképmásolat nem egyezik a valósággal),
 • használati megállapodás (az ingatlan részek beazonosítására),

Amennyiben valamely dokumentum hiányzik, akkor azt irodánk beszerzi (pl.: tulajdoni lap, térképmásolat).

Köszönjük a megrendelést, jól választottál én, vagy munkatársam 2 órán belül telefonon megkeressünk!

Szervusz, itt Mészáros Ferenc, a Rétköz Vagyonértékelő alapítója. Cégem a lc.hu csoport és a MIOSZ tagja.Részemről a megtiszteltetés, hogy itt vagy és segíthetek Neked!  Én egy olyan irányár specialista vagyok, aki megmondja az ingatlanod valós piaci árát, vagy álmaid otthonának valós értékét,a többi csak rajtad múlik…

A szerző: Mészáros Ferenc
A Te ingatlan szakértőd!

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Kérjen visszahívást!


Az adatai megadásával hozzájárul az adatai kezeléséhez.
Adatkezelési tájékoztató