Érdekes ingatlan árak – érdekes megoszlása

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Érdekes ingatlan árak – érdekes megoszlása

Ingatlan árak: A fővárosi ingatlanok árának emelkedése nem, hogy megállt volna, továbbra is megfigyelhető. Eltelt már több, mint fél év 2023 – ból és a mostani időszakban több, mint öt százalékkal többet kell fizetnünk egy négyzetméter belvárosi ingatlanért, mint a korábbi hónapokban.

Miért a belváros a célpont még mindig?

Nos, erre a válasz az ingatlanok kiadásában keresendő. A belváros – noha zajos, túlzsúfolt és szmogos – legalább is a többi kerületekhez képest – viszont „minden itt van” , ahogy azt mondani szoktuk.

A diákok száma nem csökken

Mivel a budapesti főiskolák, egyetemek telítettsége folyamatos, ezért a lakást befektetési szándékkal vásárlók a belvárosi kerületekre fókuszálnak, hiszen kiadni az ingatlant itt nagyobb lehetőségük van. A kereslet az albérletek iránt óriási és egyáltalán nem csökken. Noha a diákok – a rendkívül magas bérleti díjak miatt is – arra kényszerülnek, hogy összefogjanak és együtt éljenek, mégis szinte azonnal elkelnek az albérletek, amint közeledik az új tanév.

Ingatlan árak kőrforgása

Az idei év első felében egy balvárosban lévő lakás általában – mérettől is függően persze – nyolcvan és százmillió forint közötti intervallumban mozgott. Persze volt ennél drágább ingatlan is, ami luxuskategóriának számít, még ha garzonról beszélünk is. (Felszereltség, elhelyezkedés szélsőségei)

Ami a négyzetméterárakat illeti, bődületes számok vannak. Az ötödik kerületben már közel másfél millió forintot adnak egyszer egy méteres területért. Igen, megadják. Ennyibe kerül. A hatodik kerület sem sokkal „olcsóbb”, itt körülbelül egymillió forintot taksál egy négyzetméternyi terület.

Összegzésként elmondható

Láthatjuk, hogy a pandémia – remélhetőleg és legyen így – lecsengett. Már bátrabban megyünk emberek közé, néha már eszünkbe sem jut, milyen bezártságot éltünk át az utóbbi években. Persze ez nagyon jó dolog és maradjon is így.  Ennek megfelelő hozadéka lett, hogy újra népszerűvé váltak a belvárosi – zsúfoltságuk nem akadály többé – kerületek. A legnépszerűbb belvárosi ingatlanok most a VII. VI. V. kerületben vannak. Ezen belül pedig a minap pillantottam meg egy épületet, melynek meghirdetett ára nem kevesebb, mint ötmillió EURÓ.

Forintban az mennyi is? …… Ma ennyi, holnap annyi.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!