Hogyan válasszál értékbecslőt!

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585


Hogyan válasszál értékbecslőt: Mint sok más esetben az életben itt  is a legfontosabb tényező az értékbecslés árának és minőségének kérdése.
Te döntesz, hogy mit választasz, silány munkát nyomott árakon, vagy profi minőséget akarsz, mely pénzbe kerül, mert a benzinemet és a szakértelmemet meg kell fizetned! 
De jól figyelj, ez mindig megtérül, olvasd tovább a cikkemet!


Rossz választás lehet! 

Ha a google keresőben megnézed az értékbecslő cégeket láthatod, hogy vannak ingatlanosok, értékbecslők, akik már tízezer forintért hirdetik, hogy készítenek értékbecslést. Elgondolkodtál-e azon, hogy ennyi pénzért mit kaphatsz, talán egy előre elkészített nyomtatványt, melyet a helyszínen töltenek ki? Ettől még rosszabb, amikor pár ezer forintért online értékbecslést hirdetnek, az ingatlant meg sem tekintik, a nyomtatványt alá sem írják. Mit gondolsz, vállalják a felelősséget is érte? Így megfelel az EVS előírásának, és az FM rendeletnek? Biztos, hogy jól döntöttél?
Általában az ilyen olcsó vállalási díjak mögött nincs megfelelő tartalom, a hivatkozott módszertani elveknek nem felelnek meg, mivel ezek a módszertanok előírják az értékbecslés minden mozzanatát. Egyik legfontosabb közülük, hogy kötelező az ingatlant megtekinteni. Amikor ezt a lépést kihagyják és online történik az adatszolgáltatás, az nem értékbecslés!

Összefogott az ingatlanszakma, és a BKIK (Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara) iránymutatása mellett készül az ingatlan szekció alapdokumentuma az etikai kódex. Mely szabályozza az ingatlan forgalmi értékbecslés vállalásának feltételét, és a fenti kérdésekre választ ad.

Egyik vagyonértékelő kollégám véleménye: amikor egy értékbecslő túlságosan olcsó vállalási díjjal dolgozik, akkor a tapasztalat hiányát, szeretné ezzel kompenzálni. Sajnos ezzel több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz az értékbecslés! Gyakran ezeket az értékbecsléseket újra el kell végezni, mivel nem megfelelő körültekintéssel készültek el, figyelmen kívül hagytak egyéb értékbefolyásoló tényezőket.

Válasszál értékbecslőt, Jó választás lehet! 

Válasszál értékbecslőt: A kifizetett tizenöt és harmincezer forint körüli kiadásod (mely az ingatlan nagyságától és jellegétől függ) busásan megtérül, ha megbízható irodával készítteted el az értékbecslést. Mi a 16 év szakmai tapasztalatát és a felhalmozott szakértelmünket is beleírjuk az értékbecslésbe, melyet alaposan megfontolva készítünk el, és arra garanciát vállalunk. Értékbecslőink teljes körű szakértelme, és a referencia a garancia, hogy szakszerű és minőségi munkát fogsz tőlünk kapni.

Irodámban profik dolgoznak, vannak akik, az ingatlanok szakértői, van aki, a termőföldekkel foglalkozik, vagy a gépek, berendezések specialistája, peres ügyeidben igazságügyi szakértőnk segít, így teljes körben kiszolgálunk Téged. Mi egy hivatalos dokumentumot adunk a kezedbe, melyet jól felhasználhatsz adásvételnél. Az értékbecsléssel, az ingatlan értékesítése során megkönnyítjük döntésed, meggyorsítjuk a folyamatokat, és segítjük az ártárgyalást, Ha igényled, áttanulmányozzuk a szerződést, javaslatot teszünk és így biztonságot nyújtunk.

Mielőtt értékbecslési megbízást adsz, kérlek, ellenőrizd le az értékbecslő céget! 
A cégnek van-e engedélye az értékbecslés elkészítéséhez, bejegyezték-e az Ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság névjegyzékébe? Nyilvános oldalakon tájékozódhatsz, a cég gazdasági helyzetéről, esetleges adó tartozásáról. Weboldalán nézd meg, van-e kellő gyakorlata, hogy van-e megfelelő mennyiségű, vagy az értékelendő ingatlanhoz hasonló referenciája.
Rendelkezik-e biztosítással és ad-e garanciát munkájára?
Fontos, tagja-e valamilyen ingatlanos szervezetnek? 

Ha ezeket leellenőrizted, és a feltételek rendben vannak, nyugodt lehetsz, jó helyen jársz, ezek a cégek már megfelelő minőségű munkát készítenek Neked. A mi cégünk megfelel ezeknek az elvárásoknak.

Ha megfogadod tanácsomat,

 és a jó irányárral hirdeted ingatlanod, gyorsan pénzedhez jutsz! Ha az adásvételnél az értékbecslést jó időben használod fel, jelentős anyagi haszonra tehetsz szert!

Remélem segítséget nyújtottam cikkemmel problémád megoldásához!

Ha csak később lesz ingatlan adásvételed, vagy bármilyen más okból szükséged az ingatlan értékbecslőre, oldalamon válaszd az ingyenes tíz részes tudáscsomagot, melyet e-mailen küldök meg Neked, melyből megismerheted az ingatlan adásvétel leghatékonyabb módszereit!

<< Vissza a cikkekhez

<< Vissza a főoldalra