Albérletárak Budapesten és vidéken jelen pillanatban

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Albérletárak Budapesten és vidéken jelen pillanatban

Albérletárak Budapesten: Hűséges olvasóim jól tudják, hogy rengeteget kutakodom internetes oldalakon épp úgy, mint a sajtó hasábjain a mindig aktuális ingatlanpiaci helyzetről. Ennek köszönhetőek naprakészek információim, amit minél előbb át is szeretnék adni oldalam követőinek. Az „albérletek aktuális árai” kedvelt téma számomra, épp úgy, ahogy olvasóim számára is.

Friss, ropogós árak

Ahogyan az várható volt, Budapesten is csökkenni látszik a drágulás a vidéki lefelé kúszó árak után.

Amikor év közepén az albérletek árai hűen tükrözték a hatalmas keresletet – például az egyetemista diákoknak köszönhetően – egy átlagos fővárosi lakást havi kétszáz-kétszázötvenezer forintért bérelhettünk. Érdekes egyébként, hogy ez az ár nem sokkal volt magasabb az első félévi árakhoz viszonyítva. A nagyobb vidéki városokban is borsosak az árak, körülbelül százötven- és százhetvenezer forint között mozog havonta, ami csekély mértékben ugyan, de alacsonyabb a korábbi hónapokhoz képest.

Meddig csökkenhetnek az albérletárak az év végéig?

Előre nehéz megmondani, hogy az árcsökkenés tartós lesz-e, vagy épp stagnál. Az viszont továbbra is látható, hogy a peremkerületek még mindig olcsóbban bérelhetőek, mint a belvárosban található ingatlanok. A külső részeken a főváros lakhatósága olcsóbb, itt már 170 ezer forint körül  is tudunk lakást bérelni.

Hol vannak a sereghajtók?

Félve – de állítom, hogy Miskolc, vagy akár Debrecen most talán országos szinten a legolcsóbb lakásbérlés szempontjából. Miért vagyok óvatos? Azért, mert a készülő gyárépítések miatt már nem jelenthető ki hosszú távú mérsékelt árú albérlet kínálat ezeken a területeken sem. Mivel a munkaerő beáramlása várhatóan megtörténik – ha még nem kezdődött volna el – ezért az albérletárak emelkedése borítékolható. Jelenleg azonban itt a legbarátságosabbak az árak, ellentétben például Székesfehérvárral, ahol kétszázezer forint alatt már szóba sem állnak a leendő bérlőkkel.

Mekkora lakásokat bérlünk legszívesebben?

Továbbra is nagyon népszerűek az egyszobás ingatlanok, így ezeknél jelentős mértékű drágulás látható, a kétszobás lakások árai nagyjából változatlanok az előző hónapokhoz képest. Ami a speciális igényeket illeti, a panellakások továbbra is alacsonyabb áron elérhetőek, mint a tégla építésű társasházi ingatlanok.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!