Add el az ingatlanod könnyedén

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

Add el az ingatlanod könnyedén!

Add el az ingatlanod: Ahogyan ezt már megjelent könyveimben részletesen is leírtam, lakásértékesítés előtt érdemes – okosan, ésszerűen, elrugaszkodás nélkül – „kicsinosítani” ingatlanunkat. Gyorsabban, hatékonyabban tudjuk eladni, ha szimpatikussá tesszük. Gyakorlatilag ennyiben rejlik a lényeg, noha a kevesebb néha több.

Szakszóval mondva ez a home staging – azaz amikor az ingatlant  „csak „ felkészítjük az eladásra. Fontos ugyanis, hogy a „szemrevaló” kifejezés mindenképp érvényes legyen a portékára, hacsak az nem tartozik az erősen felújítandó katergóriába. Utóbbi esetben más megoldásokhoz kell folyamodnunk, ami már egy teljesen más aspektusa a dolognak. Itt ugyanis döntenünk kell, hogy mikor éri meg jobban. Ha teljesen felújítjuk – saját ízlésünk szerint – vagy csak a legfontosabb dolgokra fókuszálunk, lehetőséget adva az új tulajdonosnak, hogy kibontakoztassa elképzeléseit.

No, de térjünk vissza az alap esetünkre, azaz a home staging megoldásra, készítsük fel eladásra ingatlanunkat!

Miben nyilvánul ez meg, mik a praktikák?

A home stanging szakértői pontosan tudják, hogy a vevők számára hogyan kell  vonzóvá varázsolni az eladandó ingatlant, pusztán arra van szükség, hogy úgymond személytelenítsük azt. Ezzel biztosítva, hogy a leendő új tulajdonos saját ízlésének megfelelően tudja kialakítani, és ehhez ne kelljen „rombolnia”. Magyarul: egy letisztult, lehetőségekkel felvértezett ingatlant tudjon a magáénak. Ha e mellett a – megjegyzem igen okos – megoldás mellett döntünk, szavak nélkül is közöljük az érdeklődőkkel, hogy az ingatlan elengedésre került, vagyis érzelmileg is leváltunk róla, személytelenítettük, így tehát nem a saját ízlésünket és egyéniségünket tükrözi. Ebből adódóan lehetőség van a gyors és lehető legkevesebb kellemetlenséget igénylő beköltözésre.

Alapvetően nincsen ebben semmi ördöngősség, mindössze:

  • makulátlan rend legyen, nem beszélve a tisztaságról
  • a különféle tárgyak elhelyezésére alkalmas bútorok ne legyenek zsúfoltak
  • igyekezzünk a lehető legtöbb fény befogadására alkalmas drapériákat felhelyezni
  • a friss virágok igazán igényes otthont teremtenek (a rengeteg, dzsungelszerű cserepes virágok helye a télikert)

Érdemes tehát mindenki sajátos ízlését és igényeit elfogadni, tiszteletben tartani, így olyan praktikák érnek célba, melyek széles kört szólítanak meg, és megfelelnek szemnek és léleknek, előre látva a lakásban a perspektívát.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!