A garázs most a nyerő

Az Ön értékbecslő-je, lakóingatlanok: lakás, családi ház, telek, és zárkerti ingatlanok,
műszaki eszközök, cég kkv vagyonértékelője, igazságügyi szakértő. tel.: +36309141585

A garázs úgy pörög, mint a búgócsiga!

Avagy a garázs most a nyerő!

Garázs: Sokat beszélünk a mai magyarországi helyzetről, a pandémia – ami vélhetően lecsengett – a háború – aminek remélhetőleg hamarosan vége lesz. Az energia-és élelmiszer, benzinárak, melyek nem tudjuk meddig emelkednek és hova vezetnek.

Amiről még beszélünk

Amiről még nagyon sokat beszélünk, az az ingatlanpiac, melynek alakulása persze nagymértékben függ a fent leírtakkal, hisz azok kimenetele hatalmas ráhatással van mindenre, beleértve természetesen az ingatlanos témákat is.

A lakásárak emelkednek aztán csökkennek, majd újra az egekbe szöknek. Az albérletárak a fővárosban – és nem csak ott – már gyakorlatilag elérték a kritikus szintet.

Amiről kicsit kevesebbet beszélünk, azok a garázsok. Autóink „otthonai”, melyek rengeteg előnnyel járnak, – ha vannak.  Akinek nincsen, pontosan tudja, hogy miről beszélek, akinek van, áldást ad érte.

A garázs ára jelentősen megnőtt

Igen, hatalmas drágulás fedezhető fel, a garázsok már-már luxusnak számítanak a lakosság körében. Nem csak azért (de ennek is köszönhetően, mivel láncreakció indul ennek okán), mert jóval több az autó, mint a garázs, hanem áruk miatt is.

Pár évvel ezelőtt még más volt a helyzet, de oda jutottunk, hogy ma egy garázst a néhány évvel ezelőtti garzonlakás áron tudunk csak venni. Tehát annyit ér most egy garázs, mint pár éve egy lakás.

Mégis elkelnek?

Igen.

Remek dolog, ha autónkat biztonságban tudhatjuk – úgy az időjárás viszontagságai, mint az „eltulajdonítás” miatt. Viszont van egy másik előnye is, ha garázst vásárolunk, még ha nincs is autónk. Méghozzá az, hogy befektetjük pénzünket, s addig amíg mondjuk a triplájáért eladjuk, nem hagyjuk üresen, hanem bérbe adjuk.

Érdemes fontolóra venni – ha van befektetni való pénzünk

Egy népszerű befektetési forma a garázsvásárlás, mivel a valós számok mutatói alapján – persze a kínálat csökkenése miatt is -, a garázsok ára a korábbi évekhez képest majdnem harminc (!) százalék emelkedést mutat. Továbbá, mivel lassan egyetlen családban már egyáltalán nem ritka a kettő, de akár több autó is, mindenképp figyelemreméltó befektetési forrás lehet egy garázs.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Szólj hozzá!